Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

 
 

22-23 Martie – Zilele internaţionale ale apei şi meteorologiei

Creat 18.06.10 22:35 | Ultima modificare 18.06.10 22:38

22-23 Martie – Zilele internaţionale ale apei şi meteorologiei

În fiecare an la 22 martie se celebrează Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a anunţat perioada 2005-2015 drept Deceniu Internaţional „Apa pentru viaţă” în scopul ridicării nivelului cunoştinţelor, fapt ce va condiţiona acţiuni reale. Scopurile Deceniului Internaţional constau în sporirea nivelului de informare referitor la problemele acvatice la toate nivelurile şi crearea condiţiilor favorabile pentru organizaţii şi persoane cointeresate, în realizarea programelor şi proiectelor tangenţiale apelor, pentru asigurarea atingerii scopurilor stipulate la nivel mondial din punct de vedere a problemelor acvatice.

Apa este componentul cel mai dinamic al mediului natural  şi prezintă prin sine cea mai importantă resursă naturală.  Monitorizarea şi prognozarea tuturor fenomenelor  tangenţiale apei,  reprezintă baza utilizării raţionale a resurselor acvatice şi sporirii vitalităţii în societate, în aspectul  luptei cu fenomenele stihinice de risc acvatic. În ultimele decenii stihiile provoacă jertfe omeneşti şi mari pagube economice. Statistica indică , că cel mai mare pericol  de moarte sau de leziuni grave provine de la inundaţii, pot fi avariate staţiile de captare, de epurare a apei, întrerupînd temporar asigurarea normală, de care depinde sănătatea populaţiei.

(Citeşte aici tot articolul: http://www.meteo.md/mart222307.htm)

 

Materiale conexe:

Marea escrocherie a încălzirii globale (The Great Global Warming Swindle)

„Marea escrocherie a încălzirii globale" este un film documentar ce se opune consensului ştiinţific ce spune că încălzirea globală este „foarte probabil rezultatul unei creşteri observabile a concentraţiei de gaze cu efect de seră cauzate de om". Filmul, efectuat de producătorul de televiziune britanic Martin Durkin, prezintă oameni de ştiinţă, economişti, politicieni, scriitori, şi alţii care sunt sceptici cu privire la teoria ştiinţifică a încălzirii globale antropogene. Materiale publicitare ale programului afirmă că încălzirea globală antropogenă este „o minciună" şi „cea mai mare înşelătorie din timpurile moderne".

Urmăreşte filmul aici: http://www.thepyramidpower.com/blog/2009/06/01/the-great-global-warming-swindle-subtitrare-romana/

Sau aici: http://video.google.com/videoplay?docid=4282841098761265190#


Documentar despre apă
:

http://video.google.com/videoplay?docid=-2933349021550318008&hl=ro#