Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

 
 

21 Martie – Ziua Conştiinţei Planetare

Creat 18.06.10 22:32 | Ultima modificare 18.06.10 22:35

21 Martie – Ziua Conştiinţei Planetare

Proiectul Conşţiintei Globale (PCG) încearcă să demonstreze că minţile umane se pot sincroniza şi pot acţiona coerent şi simultan asupra lumii fizice, determinând modificări şi efecte măsurabile. PCG verifică astfel posibilitatea existenţei unei conştiinţe de grup sau chiar a unei conştiinte globale, care ar reprezenta un fel de superminte planetară. Conştiinţa globală se manifestă cu predilecţie în cazul unor evenimente importante: conflicte majore (războaie, revoluţii), catastrofe naturale, accidente teribile, atentate, festivităţi şi ceremonii tradiţionale (Anul Nou), evenimente colective (demonstraţii, rugăciuni pentru pace, vizite ale unor personalităţi etc.) sau evenimente astronomice (eclipse de Soare şi Luna, alinieri ale planetelor).

Concluzia cercetătorilor vine să certifice o idee tulburătoare, veche de secole: aceea că gândurile şi trăirile sufleteşti pot influenţa materia, realitatea fizică, şi îşi pot face simţită prezenţa cât se poate de clar. în anii '90, ideea că mintea umană poate influenţa realitatea concretă a fost mult discutată în cadrul unor grupuri de avangardă, formate din oameni de ştiinţă şi reprezentanţi ai unor curente spirituale. Deşi veche de când lumea, jucând un rol esenţial în majoritatea doctrinelor spirituale, ipoteza a fost infirmată categoric de comunitatea ştiinţifică, deoarece pare să contrazică legile fizicii şi principiile fundamentale ale ştiinţei. (...)

PCG a debutat în august 1998, la Universitatea americană Princeton, cu două sisteme electronice, el extinzându-se treptat în SUA şi apoi în întreaga lume. Fiecare astfel de sistem, denumit pe scurt Egg, este format dintr-un generator de numere aleatoare (200 pe secundă, secvenţe de 0 si 1), cuplat la un calculator. În mod normal, în fiecare secundă se generează un număr egal de 0-uri şi 1-uri, deci o proporţie de 50% la 50%. în prezent, reţeaua este formată din 55 de sisteme electronice interconectate, răspândite din Alaska până în Noua Zeelandă. (..) Unul din cele 55 de generatoare de numere aleatoare, primul din Europa de Est, se află la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, funcţionând în cadrul Institutului de Cercetări Experimentale Interdisciplinare.

(Citeşte aici tot articolul: http://www.urbaniulian.ro/2009/11/03/matrix-la-un-pas-de-realizare-proiectul-constiintei-globale/)

 

Materiale conexe:

 

„Sfârşitul timpurilor" în viziunea unor savanţi - Ervin Laszlo, Stanislav Grof şi Peter Russell, în dialog cu Horia Ţurcanu

În septembrie 2009, la Milano, în Italia, s-a desfăşurat o conferinţă internaţională având ca temă psihologia şi spiritualitatea. Am fost acolo. Cu 20 de ani în urmă, ar fi fost de neimaginat ca fizicieni, biologi, psihologi, psihiatri, bio-chimişti, astrofizicieni şi filosofi să se afle la aceeaşi masă, discutând despre o nouă viziune, spirituală, asupra universului. Cele mai strălucite spirite ale lumii ştiintifice au fost acolo, iar tema principală în jurul căreia s-au învârtit discuţiile a fost criza prin care trece în acest moment umanitatea.

Numai că abordările nu au fost cele cu care suntem obişnuiţi din presă. Ideea principală care s-a desprins din întreaga conferinţă a fost aceea că trăim timpuri de mare cumpănă la nivel planetar şi că motivul pentru care se întâmplă acest lucru este în esenţă modul în care privim lumea şi pe noi înşine. Criza este una de conştiinţă şi câta vreme nu vom schimba acest lucru, el se va manifesta în toate domeniile vieţii noastre. Distrugerile la nivel planetar ale mediului şi ale resurselor au atins un prag critic. Dacă ceva nu se schimbă, atunci povestea umanităţii, aşa cum o cunoaştem, se apropie de final. Pare incredibil, dar aceşti oameni de ştiinţă au vorbit cu voce tare, în faţa camerelor televiziunilor italiene, nu numai despre necesitatea de a repune civilizaţia pe alte baze, spirituale, de a reforma totul, sistemele sociale, ştiinţă, medicină, tot ceea ce stă la baza cunoaşterii umane, dar şi despre anul 2012 şi despre străvechi profeţii care anunţau o transformare de proporţii la „sfârşitul timpurilor".

(Citeşte tot articolul aici: http://www.formula-as.ro/2009/895/planete-culturale-30/sfarsitul-timpurilor-in-viziunea-unor-savanti-ervin-laszlo-stanislav-grof-si-peter-russell-in-dialog-cu-horia-turcanu-11869)


Mesajul Consiliului Mondial al Înţelepţilor:

http://www.spiralscience.net/index.php/world-wisdom-council.html