Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

 
 

De Ziua Pământului s-a lansat campania de informare pe tema biodiversităţii

Creat 18.06.10 22:18 | Ultima modificare 18.06.10 22:25

Ziua Pământului: Biodiversitatea României trebuie protejată şi preţuită

Comisia Europeană a lansat în România în 21 aprilie campania de informare pe tema biodiversităţii cu scopul de a contribui la creşterea gradului de responsabilizare faţă de biodiversitate, prin educarea publicului şi generarea unui angajament comun al cetăţenilor şi autorităţilor locale. Având ca mesaj principal Contăm unii pe alţii, campania urmăreşte într-o primă fază informarea cetăţenilor despre ce înseamnă biodiversitatea şi care sunt riscurile diminuării acesteia.
Conform ultimelor studii, România se numără printre ţările cu un grad scăzut de informare în privinţa biodiversităţii, prin urmare este una dintre ţările prioritare campaniei europene … (continuarea articolului in descopera.ro)

Ce înseamnă biodiversitatea? Cu ce suntem noi oamenii legaţi de natură?

Rezultatele studiului Eurobarometru „Atitudini faţă de biodiversitate"

 

În Europa, una din şase specii de mamifere sunt pe cale de dispariţie. Şi, atunci când o specie dispare, poate crea un efect devastator asupra altora, într-un efect fatal de domino. Pierderea biodiversităţii poate avea un efect catastrofal asupra prosperităţii noastre economice, asupra agriculturii şi asupra altor aspecte ale vieţii noastre pe care probabil nu le-am luat în considerare niciodată. Cu toate acestea, foarte puţini oameni se angajează să păstreze biodiversitatea. Provocarea este uriaşă, iar soluţia va deveni realitate numai cu sprijinul guvernelor locale şi a cetăţenilor. Nu trebuie să uităm că fiecare dintre noi este parte din acest joc de domino... (…)

 

Despre campania Comisiei Europene

 

Mesajul principal al campaniei este interdependenţa biodiversităţii exprimată în termeni foarte simpli: Noi depindem de albină, care depinde de floare, care depinde de furnici, care depinde de copac, care depinde de gândac, care depinde de vrabie."

Campania se va desfăşura în două etape: o prima etapă în care va fi evidenţiat faptul că biodiversitatea este în pericol şi modul în care noi, oamenii, depindem de biodiversitate, iar cea de-a doua etapă va evidenţia modul în care fiecare poate contribui la protejarea acesteia. (…)

Pe web site-ul dedicat campaniei www.contamuniipealtii.eu, cetăţenii vor afla informaţii despre biodiversitate, care sunt beneficiile şi ameninţările acesteia şi vor găsi sfaturi despre ce poate fi făcut pentru a o proteja. Pentru început, fiecare trebuie să-şi informeze familia şi prietenii referitor la biodiversitate. De asemenea, campania va include media outdoor, social media şi o pagină de Facebook, unde utilizatorii pot deveni simbolic parte a naturii, prin aplicaţia „Biodiversify me" şi pot comunica prietenilor susţinerea biodiversităţii. (citiţi tot articolul în teamwork.org.ro)