Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

 
 

Brother David Steindl-Rast la Cluj

Creat 28.09.11 17:36 | Ultima modificare 28.09.11 17:39

Brother David Steindl-Rast la Cluj

Sub egida Editurii „Cărţile Elena Francisc" şi a Asociaţiei de Terapii Transpersonale, sub sigla „Călătoria Inimii" în data de 4 octombrie, ora 18.00, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerii va avea loc un eveniment special: întâlnirea cu călugărul benedictin Brother David Steindl-Rast. Acesta va susţine o conferinţă având ca temă spiritualitatea creştină în perspectiva marilor transformări de conştiinţă ale secolului XXI.

Cu prilejul acestei conferinţe va fi lansată în România prima dintre cărţile lui Brother David Steindl-Rast, „Adâncimile cuvântului - Înţelesul ascuns al Crezului".

 

David Steindl Rast s-a născut pe 12 iulie 1926, la Viena. A studiat artele, antropologia şi psihologia. Are un MA - Master of Arts şi un doctorat la Universitatea de Arte vieneză. În 1952 şi-a urmat familia, emigrând în Statele Unite, iar în 1953 a intrat în nou-înfiinţata comunitate a Ordinului Benedictin din Elmira, New York. Astăzi este membru senior al mânăstirii Mount Saviour. Studiile sale post-doctorale l-au condus la Universitatea Cornell, unde a devenit primul romano-catolic care a susţinut Conferinţele Thorpe (Thorpe Lectureship).

După 12 ani de pregătire monastică şi studii de filosofie şi teologie, Brother David a fost trimis de către abatele mânăstirii sale să participe la un dialog budist-creştin, pentru care a primit aprobarea Vaticanului în 1967. El este cofondatorul, în 1968, al Centrului pentru Studii Spiritule şi în 1975 a primit premiul Martin Buber pentru punţile pe care le deschisese între tradiţia creştină şi cea budistă. A devenit o figură emblematică a dialogului interconfesional pe întreaga planetă.

„David Steindl-Rast este ceea ce în lumea modernă s-ar numi un iluminat, iar marele său har este acela de a transmite direct, de la inimă la inimă, vibraţia subtilă a iubirii, a curajului, a încrederii şi a bucuriei acestei experienţe extraordinare care se numeşte Umanitate. Dincolo de norii curgători ai iluziei se află soarele permanent al Esenţei, iar Brother David are darul de a ne conecta cu această lumină din interiorul nostru prin intermediul cuvintelor şi al prezenţei sale.
Este un om care trăieşte Adevărul în mod direct şi care şi-a ales misiunea de a-l împărtăşi cu toţi aceia care, rătăciţi în deşerturile minţii, sunt însetaţi să-l simtă."

(Horia Ţurcanu, www.calatoriainimii.net)

 

Brother David Steindl-Rast se va afla în „Călătoria Inimii" timp de o săptămână, la Bucuresti, Iaşi, Cluj, Oradea şi Timişoara.

OrganizatoriiVă aşteaptă să participaţi la acest eveniment, în Cluj-Napoca, având convingerea că mesajul acestui om care străbate lumea schimbând viaţa a mii de oameni, poate face acelaşi lucru şi în România.

Contact: tudorchis@yahoo.com.