Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

 
 

NLP Resonanz

Câteva cuvinte despre metoda NLP Resonanz

Atunci când te cunoşti pe tine însuţi şi identifici ce este cu adevărat important pentru tine în viaţa profesională şi personală, îţi este foarte clar ce anume vrei să faci şi întreaga ta fiinţă lucrează pentru atingerea scopurilor tale.

Creatorii Programării Neuro-Lingvistice (NLP) John Grinder şi Richard Bandler au fost interesaţi să răspundă la întrebări ca:

• De ce unii oameni ajung la rezultate extraordinare în timp ce alţii, trecând prin aceeaşi situaţie, nu reuşesc?

• Cum de au oamenii zile bune şi zile proaste?

• Cum îşi pot pierde resursele? Cum le pot recâştiga?

• Ce înseamnă o bună comunicare?

 

Gregory Bateson, cel care a descoperit şi clasificat nivelele de învăţare, a afirmat că cel mai înalt nivel de învăţare este o stare interioară, în care toate resursele devin accesibile pentru a fi utilizate în orice situaţie dată. El afirmă că, în mod normal, această stare interioară nu poate fi atinsă şi trăită în viaţa de zi cu zi.

Dr. Gundl Kutschera, creatoarea metodei NLP Resonanz, a fost interesată să descopere ce este această stare interioară şi cum poate fi ea accesată şi trăită cu uşurinţă în viaţa noastră.

La Institutul Kutschera această stare interioară extraordinară o numim stare de Rezonanţă. Ea este o meta-stare în care avem acces la toate resursele noastre. 

 

Oamenii care îşi trăiesc starea de Rezonanţă…

• obţin mai multe rezultate în mai puţin timp

• îşi pot focaliza atenţia asupra sarcinilor pe care le au de realizat şi astfel erorile sunt reduse

• pot lua decizii clare, respectându-se în acelaşi timp şi pe ei şi pe ceilalţi

• îşi accesează cu uşurinţă creativitatea şi intuiţia pentru a se adapta şi pentru a-şi folosi resursele şi cunoştinţele în procesele de continuă schimbare

• îşi savurează chiar şi succesele „obişnuite" şi pot genera o bună atmosferă, în care conflictele să fie transformate în provocări

• au echilibru între viaţa personală şi cea profesională

• sunt pregătiţi să acţioneze într-o stare de performanţă la momentul potrivit, la locul potrivit şi în modul potrivit.


În Cluj cursurile NLP Resonanz sunt conduse de trainerii Cristina Varo şi Ramona Gherasim.


Cristina Varo - Coach & Teacher Trainer NLP Resonanz, colaborator în România al Institutului Kutschera din Austria. Din 2003 a condus grupuri de suport şi dezvoltare personală. Este specialistă în relaţii interumane, oferă sesiuni individuale de coaching, organizează grupuri de dezvoltare personală, conduce grupuri de formare în Coaching şi Practitioner NLP Resonanz la Cluj şi Bucureşti.

Ramona Gherasim s-a format ca Teacher Trainer NLP cu Kutschera Institut din Austria, iar la NLP University din California s-a certificat în Coaching & Modeling for Success în Business. Din 2006 a participat, la început ca şi asistent, iar apoi ca şi co-trainer în cadrul a 15 ediţii NLP Practitioner şi 5 ediţii NLP Master. Pe lângă formările în NLP, Ramona facilitează grupuri de dezvoltare personală şi sesiuni de coaching transformaţional.

Detalii suplimentare despre metoda NLP Resonanz găsiţi pe siturile:

www.nlpresonanz.wordpress.com
www.kutschera.org
www.cristinavaro.ro