Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

 
 

Art-terapie cu mandale de lumină

Art-terapie cu mandale de lumină

Imaginează-ţi cum ar fi să te eliberezi de emoţiile nevindecate din trecut, de frică de viitor şi să găseşti pacea în interiorul tău…
Prin art-terapie cu mandale de lumină, într-un mediu relaxat şi sigur, ne oglindim experienţa şi descoperirile astfel încât procesul de învăţare să fie unul mult mai bogat şi accelerat decât atunci când învăţăm individual.
Explorăm împreună cum putem accesa libertatea emoţională.

 -

Libertatea emoţională ne eliberează de reacţii şi ne permite să acţionăm astfel încât devenim liberi să alegem în orice împrejurare, nemaifiind condiţionaţi de emoţii nevindecate din trecut. A fi liberi emoţional înseamnă să fim plini de încredere în viaţă şi în ceea ce ne este oferit în loc să ne simţim mici şi slăbiţi din cauza fricii. Ne aduce libertatea de a iubi şi de a fi iubiţi, de a dărui şi de a primi nestingherit, de a merge mai departe în loc să rămânem blocaţi într-o situaţie. Libertatea emoţională aduce bucuria de a trăi deplin, de a face alegeri bazate nu pe constrângeri, ci pe creştere, dezvoltare, extindere.

În multe culturi mandalele au fost folosite ca mijloc de exprimare şi echilibrare, cu efect vindecător. Mandalele sunt instrumente complexe, care ne oglindesc starea de echilibru şi pe care le putem desena, vizualiza sau construi. Funcţionează ca matrici pe care creierul le suprapune peste informaţia pe care o are deja, făcând în plan subtil ajustările către starea de echilibru al fiecarui aspect al nostru. În plus, lucrând cu mandalele aducem echilibru între masculin şi feminin, între raţiune şi simţire, întrucât întregul creier este stimulat: emisfera stângă prin construirea structurii, prin liniile ce dau contur, iar emisfera dreaptă prin culoare, prin conţinutul ce vine să umple forma.

Conexiunea cu mandalele provoacă deschidere către noi înţelesuri legate de aspectul oglindit. Cu fiecare linie desenată, cu fiecare punct, cu fiecare nuanţă adaugată, descoperi cum mandala are o viaţă şi o voinţă a ei proprie, pe masură ce reprezentarea ta interioară este potenţată şi îmbogăţită. Iar acest lucru se regăseşte, inclusiv pe termen lung, în uşurinta cu care găseşti soluţii, creezi alternative, în libertatea de a-ţi manifesta potenţialul, de a-ţi folosi resursele, în curajul şi încrederea de a fi TU în orice situaţie!

În Cluj serile de lucru cu mandale de lumină sunt conduse de Ramona Gherasim, psiholog, coach, Teacher Trainer NLP, cu nivelul 1 şi 2 în lucrul cu mandale de lumină prin metoda Ursulei Irrgang (contact@ursula-irrgang.de).

Poţi afla mai multe despre Ramona aici: http://ramonagherasim.wordpress.com/about/

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri vă rugăm să o contactaţi pe organizatoarea workshop-urilor din Cluj, Cristina Varo, 0721-857.199, eu@cristinavaro.ro