Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

 
 

Reţeaua internaţională de şcoli „aces” dă startul unui nou concurs de proiecte

Creat 15.02.11 22:14 | Ultima modificare 15.02.11 22:18

Reţeaua internaţională de şcoli „aces" dă startul unui nou concurs de proiecte

aces - Academia Şcolilor din Europa Centrală organizează pentru a cincea oară un nou concurs de proiecte dezvoltate în parteneriat de şcolile din regiune. În linie cu Anul European al Voluntariatului, tema ediţiei de anul acesta este: „Să construim punţi de legatură în societate - fii voluntar în comunitatea ta!"

Elevi care vin în ajutorul colegilor cu dificultăţi la învăţătură, concerte în case de bătrâni, tineri şi vârstnici implicându-se deopotrivă în iniţiative pentru protecţia mediului inconjurător sau împotriva discriminării - iată doar câteva din activităţile care pot face parte dintr-un proiect internaţional de voluntariat între şcoli. Unul dintre obiectivele Anului European al Voluntariatului 2011 este acela de a creşte vizibilitatea activităţilor de voluntariat şi de a-i pune în valoare pe cei care le desfăşoară. Oricine poate fi voluntar şi, pe lângă satisfacţia personală, voluntariatul oferă şi importante oportunităţi de învăţare.

Şcolile din România sunt invitate să se înscrie în concurs!

Şcolile şi liceele din toate oraşele din România, cu elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, sunt invitate să se înscrie în competiţie, alături de şcoli din alte 14 ţări din Europa. Propunerile de proiecte pot fi trimise până la data de 30 aprilie 2010. După această dată, un juriu internaţional va evalua şi selecta cele mai bune proiecte, care vor fi înscrise în ediţia aces 2011/2012 şi vor fi premiate cu o bursă. Pe parcursul etapei de implementare, au loc întâlniri internaţionale între delegaţii ale şcolilor partenere, în cadrul cărora participanţii primesc sprijin suplimentar pentru dezvoltarea proiectelor. Pentru a ajuta şcolile să-şi găsească « partenerul ideal » de proiect, în conformitate cu interesele şi cerinţele comune, un motor de căutare online este disponibil pe www.aces.or.at. Şcolile vor implementa în parteneriat ideea comună de proiect.

aces - Academia Şcolilor din Europa Centrală

Reţeaua de şcoli aces a fost creată în 2006 de către Fundaţia ERSTE. În colaborare cu asociaţia non-profit VČELÍ DOM (Slovacia), Interkulturelles Zentrum (Austria) este unitatea coordonatoare a acestei iniţiative. Obiectivul aces este acela de a aduce laolaltă profesori şi elevi din şcolile din Europa centrală şi de sud-est, depăşind astfel graniţele geografice, pentru a participa în parteneriat la competiţia de proiecte. Iniţiativa este susţinută de Ministerele Educaţiei din toate ţările participante. La ediţiile precendente desfăşurate până în prezent au luat parte aproximativ 16.000 elevi şi 2000 profesori.

Tema concursului de proiecte: „Să construim punţi de legătură în societate - fii voluntar în comunitatea ta!"

Termenul limită pentru înscrieri: 30 aprilie 2011.

Ţări participante: Albania, Austria, Bosnia şi Hertegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Sursă: http://banulbotosanean.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=10638:reteaua-internationala-de-scoli-aces-da-startul-unui-nou-concurs-de-proiecte-&catid=40:invatamant&Itemid=157