Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

 
 

Protocolul CoD™

Despre tratamentul şi prevenţia cancerului şi ale altor boli cronice degenerative prin bioterapie complementară

Medicul oncolog Prof. dr. Tamás Dávid, preşedintele Fundaţiei de Utilitate Publică „Centrul Internaţional de Cercetare CoD™ pentru Informare şi Prevenirea Cancerului”, cu sediul dublu, la Viena şi la Lébény (Ungaria), în cadrul unui turneu în septembrie în Transilvania, a ţinut la Cluj prezentarea cu titlul Sistemul CoD™ – bioterapie complemetară în caz de cancer, hepatită C şi imunitate scăzută.
În prezentarea lui medicul oncolog a relatat, în primul rând, cauzele, respectiv prevenţia şi tratamentul cancerului, menţionând totodată că sistemul propus de dânsul oferă posibilitatea şi pentru tratamentul altor boli cronice degenerative cum sunt: colita ulceroasă, bolile Alzheimer, Parkinson, Crohn, scleroza în plăci, artrita reumatoidă etc.

Sistem holistic

După cum a precizat lectorul, sistemul Cod (denumirea întreagă a acestuia este: Sistemul Nutriţional Ţintit CoD™) este un sistem holistic care, integrând şi metodele demonstrate pe cale experimentală ale medicinii naturiste şi ale fitoterapiei tradiţionale, are în vedere nu doar însănătoşirea fizică ci şi cea afectivă-spirituală. În broşura electronică prezentând protocolul de tratament propus (http://www.codromania.ro/cod_ro_carte.pdf), cercetătorul oncolog menţionează: „Utilizarea sistemului CoD™ pe lângă terapia clinică a cancerului şi a slăbirii sistemului imunitar, impulsionează (activează) capacitatea de rezistenţă şi de autovindecare a organismului.”.

Cauze şi scopuri

După cum a mărturisit Prof. Dr. Tamás Dávid, elaborarea protocolului Cod şi demonstrarea clinică a acesteia s-a bazat pe o colaborare internaţională, în cadrul căreia dânsul a participat cu propriul grup de cercetători. La baza elaborării sistemului au stat următoarele cauze posibile ale bolilor:
„1. microbe şi protozoare cancerigene, viruşi, bacterii,
2. slăbirea sistemului imunitar,
3. fumatul, alcoolul, alimentaţia incorectă,
4. înmulţirea radicalilor liberi în organism, lipsa cantităţii suficiente de antioxidanţi,
5. dezechilibru în raportul acid-bază al organismului, supraacidularea,
6. răsturnarea echilibrului individului pe plan fizic, psihic, sufletesc,
7. influenţe sociale, factori psihici, diferite procese emoţionale,
8. stare de stres îndelungat, conflicte agravate, situaţii de viaţă nerezolvate,
9. poluarea mediului, smogul electric, radiaţia radioactivă, radiaţia terestră,
10. anumite medicamente, hormoni, materiale chimice în alimente,
11. boli ereditare, defecte genetice” (cod_ro_carte.pdf).

Din cele relatate mai sus reiese că principala cauză a îmbolnăvirilor se consideră a fi poluarea la nivel organic şi psihic a organismului uman, astfel protocolurile propuse pentru tratament, respectiv pentru profilaxie pun accent pe curăţirea, detoxifierea mediului intern şi extern al organismului.
Efectele anumitor factori dintre cei enumeraţi mai sus se pot neutraliza printr-un mod de viaţă sănătos, însă aşa cum am aflat la prezentare, cu vârsta se instaurează în mod inevitabil acidularea organismului, scade capacitatea sa naturală de detoxifiere. Oamenii de ştiinţă au observat că populaţiile culturilor tradiţionale din diferite colţuri ale lumii în alimentaţia lor folosesc plante care contracarează exact acest proces de acidulare, prin curăţirea organismului – la elaborarea sistemului s-au folosit şi aceste cunoştinţe.
Prevederile generale ale protocolului ţin de detoxifierea organismului, întărirea capacităţii de rezistenţă, exerciţii fizice şi psihice în vederea stimulării metabolismului şi a funcţionării optime a sistemui cardiovascular, gândire pozitivă, managementul conflictelor, realizarea echilibrului sufletesc.
În condiţii speciale, mai ales în cazul îmbolnăvirilor canceroase, protocolul ţinteşte şi următoarele:
„1. distrugerea microbilor de cancer;
2. stabilizarea stării pacientului;
3. susţinerea eficientă a chimioterapiei şi / sau a terapiei cu raze;
4. reducerea semnificativă a efectelor secundare grave al chimioterapiei şi / sau a terapiei cu raze;
5. calmarea durerii;
6. stimularea apetitului;
7. îmbunătăţirea calităţii vieţii, prelungirea considerabilă a duratei de viaţă;
8. dezintegrarea parţială, respectiv în multe cazuri dezintegrarea totală, remisia (TR) tumorilor şi metastazelor (PR)” (cod_ro_carte.pdf).

Domenii de aplicare

Domeniile de aplicare ale protocolului au fost grupate în două categorii principale, după gravitatea bolilor. În cadrul îmbolnăvirilor celor mai grave, cronice, degenerative, sistemul este aplicat ca bioterapie complementară, respectiv: în cazul pacienţilor rezistenţi la chimioterapie, în cazul bolnavilor de cancer în fază terminală, cu metastază în fază avansată şi slăbire a sistemului imunitar, şi în cazul pacienţilor având diferite boli cronice de origine metabolică (artrită reumatoidă, ulcer gastric, inflamaţia ulceroasă a colonului, scleroză în plăci, boala Parkinson, boala Alzheimer, astm, alergie, diabet etc.). Pe de altă parte, protocolul se aplică şi în cazul îmbolnăvirilor virale (hepatită B & C, virusul papiloma uman, gripa de tip A şi mutaţiile acesteia, virusul Epstein–Barr, herpes), a inflamaţiilor cronice ale articulaţiilor, respectiv în caz de slăbire generală a sistemului imunitar.

Responsabilizarea pacientului

Se cunoaşte faptul că îmbolnăvirile canceroase fac parte din categoria bolilor ultrascumpe.
Prof. dr. Tamás Dávid a mărturisit că la elaborarea sistemului s-a avut în vedere ca acesta să fie accesibilă pentru un public cât mai larg, motoul fiind: „Medicină holistică orientată spre om în loc de tratamente centrate pe bani!”. Paşii prevăzuţi în protocol însă trebuiesc urmate întocmai. Aplicarea precisă a sistemului timp de mai multe luni cere o responsabilitate maximă din partea bolnavului, iar din partea familiei presupune îngrijire continuă şi oferirea sprijinului moral.
Bolnavii din Transilvania, respectiv familiile acestora pot primi ajutor în aplicarea sistemului de la Asociaţia pentru Prevenirea şi Tratamentul Cancerului CoD™ România, având sediul la Târgu-Mureş. Cei cu domiciliul aflat la o distanţă mai mare de acest centru pot beneficia de serviciu telefonic de consiliere, suplimentele nutritive prevăzute prin protocol putând fi procurate tot din sediul din Târgu-Mureş.
Despre sistemul Cod şi despre funcţionarea asociaţiei din ţară puteţi afla mai multe amănunte pe situl http://www.codromania.ro/.

Recomandaţi acest articol unui prieten:

opinia Dvs.:

Creat 07.02.10 19:30 | Ultima modificare 17.05.12 17:57
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
Trimite ca și anonim - Nume:
Adresa email:
Scrieţi codul de control "7756":